top of page

Gosset lancerer Champagne Zero Dosage

  • Forfatters billede: Publiceret:
    Publiceret:
  • 16. sep.
  • 2 min læsning

Champagnehuset Gosset følger trenden og lancerer for første gang i husets historie en champagne uden tilsat dosage.

Gosset Zero Dosage

Gosset Zero Dosage

For første gang i husets historie lancerer Gosset en champagne uden dosage og følger dermed den trend, der har præget Champagne de seneste år. Champagnen er en non-vintage champagne på 62% Chardonnay og 38% Pinot Noir, hvor 2013 indgår som baseår. Druerne stammer primært fra Ambonnay, Avize, Bouzy, Cumières, Cramant, Villers-Marmery og Rilly-la-Montagne. Den blev lagt i kælderen i 2015 og degorgeret i foråret 2025.


Smagsindtryk fra Gosset

Vinen fremstår med en varm, gylden farve, og dens duft er frisk med delikate noter af mandelmasse og moden citron, der med vinens temperatur udvikler sig til en subtil aroma af syrlig frugt marmelade. Smagen åbner med en frisk og indhyllende intensitet, hvor bergamotcitron og canadisk æble træder frem, akkompagneret af et diskret strejf af saltet smørkaramel midt i smagsoplevelsen. Vinens præcise og opretstående struktur skaber en smuk balance mellem friskhed og fylde, før den langsomt udvikler noter af tarte Tatin, mens eftersmagen afsluttes jodholdigt med et delikat bittersødt præg.


Den intense mineralske friskhed gør vinen perfekt som aperitif, mens dens runde og elegante karakter harmonerer med let tilberedt fisk og skaldyr, rå, grillede eller dampede østers, hummere eller tatar af havbrasen og laks. Den er også et fremragende match til ged eller fåreoste, hvor vinens finesse fremhæver ostens smag på smukkeste vis.


Champagnehuset Gosset

Gosset blev grundlagt i 1584, og er dermed det ældste vinhus i Champagne. Grundlæggeren Pierre Gosset som var vinbonde og rådmand i byen Aÿ, producerede til at starte med kun stille vin, så det var føst senere i 1800 tallet at den mousserende champagne kom til.

I dag ejes huset af Rémy Cointreau Group med Odilon de Varine som vicedirektør og head-winemaker, imens Gabrielle Malagu er udnævnt som kældermester.


Pris & lancering

Lancering: Nu

Pris: 499 kr.


Publiceret: 16-09-2025

 
 
la cuvee magazine logo gold.png

La Cuvée Magazine
 

Danmarks største magasin om champagne

© 2019-2025 Lacuvee.dk

  • Facebook Gold
  • Instagram Gold
  • Linkedin Gold
bottom of page