Dobbelt lancering fra Palmer & Co
- Publiceret:

- 14. sep.
- 2 min læsning
Palmer & Co lancerer nu to Blanc de Blancs Champagner i forskellige årgange, hvoraf den ene udelukkende er tappet på magnum.

Dobbelt lancering fra Palmer & Co
Champagnehuset Palmer & Co er klar med en dobbeltlancering bestående af den nye Blanc de Blancs Vintage 2018 samt Blanc de Blancs Vintage 2013 i magnum. Blanc de Blancs Vintage 2013 blev i sin tid kun produceret i magnum og havde brug for længere lagring, før den var klar til lancering, hvilket er grunden til, at den først frigives nu.
Palmer & Co Blanc de Blancs 2018
Blanc de Blancs Vintage 2018 er lavet på 100% Chardonnay fra Trépail og Villers-Marmery i Montagne de Reims samt 28% fra Coteaux du Sézannais. Champagnen blev degorgeret i juli 2023 og har fået en dosage på 6,1 g/l.
Palmer & Co Blanc de Blancs 2013
Blanc de Blancs Vintage 2013 er kun produceret i magnum og er en årgang, der ifølge Xavier Berdin (Chef de Cave hos Palmer & Co), har stået i skyggen af 2012, men som performer rigtig flot nu og har et stort lagringspotentiale. Champagnen er lavet på 100% Chardonnay, er dégorgéret i november 2022 og har fået en dosage på 6,5 g/l.
Champagnehuset Plamer & Co
Champagnehuset Palmer & Co blev grundlagt i 1947 i Avize af syv vinbønder, der ønskede at etablere et kooperativ. Navnet var inspireret af Huntley & Palmer biscuits, som på daværende tidspunkt var et populært brand i Frankrig, og man mente, at navnet ville appellere til den britiske middelklasse og dermed styrke salget af champagne.
Det franske vinhus Château Palmer fandt dog navnet for tæt på deres eget og gjorde indsigelse. I stedet for at svare igen valgte de syv vinbønder at sende en kasse champagne til Château Palmer, som blev så imponeret over kvaliteten, at de trak indsigelsen tilbage.
I 1959 flyttede Palmer & Co deres produktion til Reims, hvor huset stadig har til huse i dag.
Pris & lancering
Lancering: Sensommer 2025
Pris: Ukendt
Publiceret: 14-09-2025