top of page

Ruinart får ny Chef de Cave

  • Forfatters billede: Publiceret:
    Publiceret:
  • 2. okt.
  • 2 min læsning

Caroline Fiot bliver ny Chef de Cave hos Ruinart, efter huset tidligere i år måtte sige farvel til Frédéric Panaïotis.

Caroline Fiot Ruinart

Et farvel til Frédéric Panaïotis

Tilbage i juni blev champagneverden rystet, da Ruinarts daværende Chef de Cave, Frédéric Panaïotis, omkom i en tragisk dykkerulykke blot 61 år gammel. Frédéric Panaïotis, som blandt kollegaer blev kaldt Fred, havde haft stillingen hos Ruinart siden 2007 og havde været med til at modernisere tankegangen omkring husets champagne. Dette kom blandt andet til udtryk i nyskabelsen Blanc Singulier, hans bud på en moderne champagne, hvor der var taget højde for klimaforandringerne.


Caroline Fiot bliver ny Chef de Cave

Det er snart fire måneder siden, vi tog afsked med Frédéric Panaïotis, og tiden er nu moden til, at Ruinart kan meddele, at Caroline Fiot den 1. januar 2026 tiltræder som husets nye Chef de Cave. Caroline Fiot kender Ruinart godt efter at have efteruddannet sig sammen med sin forgænger og desuden været en del af husets smagskomité siden 2016. Hun har en baggrund hos Moët & Chandon og er uddannet ønolog fra Institut des Hautes Études de la Vigne et du Vin samt har en tredobbelt kandidatgrad fra ESSEC Business School.

På grund af den igangværende høst og de tilhørende smagninger er Caroline allerede så småt begyndt sit arbejde hos Ruinart, selvom udnævnelsen officielt først træder i kraft i starten af det nye år.


Champagnehuset Ruinart

Ruinart blev grundlagt i 1729 af Nicolas Ruinart, og er dermed verdens ældste champagnehus. Huset forblev i familiens eje helt frem til 1963, hvor det blev opkøbt af Moët & Chandon, som senere blev en del af LVMH Group, der også ejer ikoniske huse som Veuve Clicquot, Dom Pérignon og Krug.

En af de mest markante skikkelser i fortællingen om Ruinart er Dom Thierry Ruinart, som levede fra 1657 til 1709. Han var munk og ven af Dom Pérignon, og de delte begge en fascination for vin med bobler. For at ære hans minde, har man valgt at opkalde husets prestige cuvée efter ham.


Publiceret: 02-10-2025

 
 
la cuvee magazine logo gold.png

La Cuvée Magazine
 

Danmarks største magasin om champagne

© 2019-2025 Lacuvee.dk

  • Facebook Gold
  • Instagram Gold
  • Linkedin Gold
bottom of page